Brandgula band och släpspännen till Arméns och Marinens skyttemedaljer

Försvarets skyttemedaljer bör enligt vår mening förses med band för anständigt bärande med det snaraste

Medaljförvaring

Eftersom jag då och då får frågor om bra och snygga sätt att visa och förvara medaljer på så lägger jag här ut de två sätt jag tycker är snyggast och enklast.

Det första är en medaljvitrin från Safe. Det är en vitrin med träram i svart pianolack och öppningsbart lock med magnetlås. Den kan hängas på väggen eller förvaras liggande. Den har åtta 80x103 mm fack med löstagbara kuddar som man fäster medaljerna på. Detta gör det lätt och smidigt att flytta medaljerna om man föräras nya av högre rang.


Här är ett exempel på hur det kan se ut, samt hur lådan den kommer i ser ut.

Samma vitrin med locket öppet och en kudde urtagen för att visa systemets smidighet.

 

 

Det andra är det som jänkarna kallar "Riker display" Det är en vitrin eller låda som är tillverkad av svartmålad papp med glasfront och vitt fiberinlägg, locket hålls på plats med ett antal nålar i sidan. objektet hålls på plats genom att klämmas fast mellan glaslocket och fiberfyllningen, om man inte tycker om den vita fyllningen så går det utmärkt att täcka den med tyg i valfri färg. De fungerar även utmärkt för annat, exempelvis amatörarkeologen som vill visa sina pilspetsar eller för att göra en shadow box till exempelvis den som slutar i det militära eller sig själv. Jag köper mina från affären "Just in case" i England, mycket enkel checkout förutsatt att du har PayPal, och snabb leverans, de säljer även på Ebay. De har även andra snygga vitriner, hållare och förvaringslösningar.

En Riker display i sina beståndsdelar

Exempel på olika storlekar, en med en medalj i för storleksjämförelse.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)